Cases /

JAMES Autoservice

Nieuw Private Lease Product & Platform – Business Development

JAMES Autoservice is een franchise-organisatie op het gebied van gestuurd onderhoud voor de zakelijke markt. Tot de huidige klantgroepen behoren op dit moment, grote en midden-grote leasemaatschappijen en fleetowners.

Vanuit het hoofdkantoor in Hilversum worden 67 franchisenemers ondersteund en wordt het merk en de organisatie JAMES Autoservice professioneel, structureel gevuld, versterkt en beheert.

De franchisenemers van JAMES Autoservice zijn zeer gedreven automotive ondernemers en retailers met een focus op kwaliteit, service en klanttevredenheid. Klanten van JAMES Autoservice zijn zeer loyaal en komen graag terug bij hun “eigen” garagebedrijf.

Maik heeft ons geweldig geholpen met het implementeren van de juiste Private Lease strategie voor de JAMES formule. Zonder de kennis en support van Autoleaseman Consultancy hadden we op deze termijn nooit zulke grote stappen kunnen maken.
Denis van Altena

Denis van Altena

Algemeen Directeur JAMES Autoservice

Op korte en ook lange termijn wil JAMES haar focus verbreden en tevens produkten en diensten gaan aanbieden voor de particuliere en consumenten markt. Zowel op het gebied van te verlenen diensten alsmede op het gebied van te verkopen producten. Dit kan op basis van een eigen label dan wel op basis van reselling. Vanzelfsprekend vormt ook het product Private Leasing hierbij een enorme opportunity.

Vanuit het hoofdkantoor van JAMES wordt eind 2016 besloten dat Private Leasing voor de toekomst een belangrijk nieuw product binnen de totale organisatie moet vormen en dat JAMES wil onderzoeken en bekijken hoe dit verder vormgegeven dient te worden.

De directie van JAMES Autoservice vraagt Autoleaseman Consultancy om advies.

Om het juiste antwoord te genereren wordt door Autoleaseman Consultancy een stappenplan aangeboden wat bestaat uit 4 onderdelen:

  1. inventarisatie & Onderzoek
  2. Strategie & Operationeel Plan
  3. Conclusie
  4. Implementatie

In overeenstemming met de directie en het bestuur van de cooperatie, wordt Autoleaseman Consultancy aangesteld om dit proces te initiëren.

Medio 2018 wordt JAMES Private Lease gestart middels een kick-off en launch-event voor de JAMES franchisenemers.

Autoleaseman Consultancy is vanaf het allereerste moment van de eerste vraagstelling tot aan de definitieve implementatie van JAMES Private Lease en de lancering ervan, betrokken geweest en heeft advies en guidance gegeven aan de te volgen route en ontwikkeling, wat heeft geresulteerd en een succesvol product en samenwerking. Naar volle tevredenheid van de voltallige JAMES Autoservice organisatie in Nederland.

Autoleaseman Consultancy adviseert en ondersteunt JAMES Autoservice op een zeer professionele wijze met Business Development voor nieuwe produkten en diensten. Hierdoor wordt het merk JAMES Autoservice en de toegevoegde waarde voor haar franchisenemers enorm versterkt en vergroot.
Denis van Altena

Denis van Altena

Algemeen Directeur JAMES Autoservice